Prajitura in dungi

de Lia_ in Prajituri, 12 Noi 2014 | 36964 vizualizari

 

Propunere pentru sarbatorile care se apropie. Multumesc, Mirela (miremirc.ro)

 

INGREDIENTE

  • BLAT MAC
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 lg mac
  • BLAT CACAO
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 4 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf de cacao (3 daca este decolorata)
  • BLAT NUCA
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg nuci macinate
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 170 g ... pana la 200g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt gras
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata cu lapte (+ 50 alba daca vrei sa desenezi dungi albe pe deasupra)
  • 1 lg unt
  • 2 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele.

2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie:

BLAT MAC

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu macul si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Ajuta mult daca ai o paleta triunghiulara cu talpa plata cu care servesti feliile de tort cu care sa nivelezi.

BLAT CACAO

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu cacao si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi

BLAT NUCA

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu nuca si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi.

CREMA

1. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund gros. 

2. Toarna in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasa amestecul sa se raceasca.

3. Mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. 

4. Adauga peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.

ASAMBLARE

Scoti hartia de la cate un blat, pe masura ce il asamblezi.

In ordinea de la baza in sus:

Blat mac

1/2 crema

Blat cacao

1/2 crema

Blat nuca

GLAZUREZI - cele 3 ingrediente le topesti intr-o craticioara la bain marie (pui ciocolata rasa / maruntata bine, merge repede fara ca sa se arda), pe foc mic. Eu am desenat si dungi albe din ciocolata alba topita la bain-marie (pe abur). Lasa prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi poti taia si servi.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

De retinut prescurtarile din culinar: lgr=lingurita, lg=lingura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 4 culori